Jdi na obsah Jdi na menu
 


STRACH JE OTEC NENÁVISTI

12. 6. 2015

313c5e38-03f2-4eef-a6ed-8e1d3ef6b55d-2048x1536.jpegEvropa se třese před zástupy utečenců z chudých a převážně muslimských zemí. Média přilévají olej do ohně a obavy jsou denně živeny novými znepokojujícími zprávami. V lidech neustále roste a sílí strach - strach ze zlého islámu, z propastné kulturní odlišnosti uprchlíků, z budoucnosti našich zemí atd. Bojíme se neznámého, odlišného, nepohodlného a díky řadám lidí, kteří obratně a výřečně děsivými fakty podněcují v lidech ještě větší bázeň, se náš strach pomalu, ale jistě mění v nenávist a chlad. Je nám jedno, co se děje tam či onam, my chceme svůj klid! Máme chuť postavit železné hranice a tvářit se, že co se děje za nimi, se nás netýká - to je jejich problém, ať si ho oni vyřeší! Zatímco se hromadně dojímáme na internetu nad fotkou týraného pejska a jsme ochotni mu okamžitě přispěchat na pomoc, zoufalé skupiny tmavých utečenců na lodích, kteří častokrát prchají před peklem, které si nedovedeme představit ani v té nejstrašnější noční můře, v nás neprobouzí ani za nehet soucitu. Jejich přítomnost totiž věstí nepohodlí, problémy, ztrátu naší iluze šťastného západního světa. Jenže jsme přitom zapomněli, že naše planeta a náš svět nejsou seskupením samostatných jednotek, které existují nezávisle vedle sebe. Jsme jeden velký, zcela propletený a propojený systém, který se podobá lidskému tělu. Nemůžeme se tvářit, že když jedno chodidlo černá a odumírá, zbytku těla se to netýká! Stejně jako jakákoliv změna kdekoliv na planetě dříve nebo později ovlivní zbytek planety, tak jakákoliv dobrá nebo špatná situace kdekoliv na světě ovlivňuje pozitivně nebo negativně celkový stav našeho světa. Jestliže chceme, aby se svět stal lepším místem, musíme nutně začít u sebe.

Svět oddělených tříd, národů, náboženství, ras a skupin se hroutí, ať se nám to líbí nebo ne. Propojení našeho světa se díky rychlé dopravě a vyspělým technologiím několikanásobně zvětšilo a tento trend bude dál pokračovat. Nemůžete tedy čekat, že zatímco se všechno propojuje a smíchává, nestane se to samé i na úrovni ras, národů a náboženství. A už vůbec ne ve chvíli, když něčí vlast ničí a terorizuje agresivní a nevýslovně krutá a zvrácená skupina fanatiků, kteří ve jménu nějakého náboženství páchají nepředstavitelné zlo. Kdyby kdokoliv z nás žil v této oblasti a zažíval tyto hrůzy a zároveň věděl, že směrem na západ žijí lidé spokojeným, pohodlným a svobodným životem, ruku na srdce, kdo z nás by si nepřál odejít a jít tam, kde je to lepší? Není to snad čistý pud sebezáchovy, který nás slepě žene do bezpečí? A jak silný musí být, že jsme schopni riskovat svůj život a přestát nevýslovné utrpení, jen abychom unikli peklu, ve kterém žijeme, a získali naději na lepší život? Nejsme Češi, běloši, muži, ženy, křesťané, ateisté, Evropané, zápaďané, Slované... jsme lidé. Základem každého člověka je bezpohlavní nesmrtelná duše, která se znovu a znovu obléká do těla, které je jednou černé, jindy bílé, jednou mužské, jindy ženské, jednou vznešené a jindy nízké. Temné síly, které působí v našem světě stejně jako ty světlé, chtějí, abychom se dělili do skupin, aby se jedna skupina povyšovala nad druhou a aby se každá skupina bála jakékoliv skupiny, která je odlišná. A když vidím občas ty nenávistné a hloupé komentáře na konto muslimů nebo uprchlíků, je mi smutno nad tím, jak lehce ztrácíme masku těch milých a soucitných lidí, kteří by pro zraněné zvířátko do řeky skočili, ale tisíce zoufalých uprchlíků by nechali radši se utopit, jen aby se náhodou neobjevili v naší čtvrti a nenarušili iluzi našeho spokojeného života.

Situace s uprchlíky je složitá a najít vhodné řešení je a bude velká výzva. Samozřejmě že to není jednoduché, ani černobílé. Ale jedna věc je jistá - strach a nenávist to celé jenom zhorší! Vzpomeňme si na Hitlera, kterému se podařilo vzbudit v milionech lidí strach z jedné skupiny lidí, a na to, jak katastrofické následky to mělo!

Kolem naší planety není jenom atmosféra vzduchová, ale také energetická. A každý jeden z nás do ní přispívá tím, co vyzařuje, co cítí, co si myslí, co říká a co dělá. Tahle energetická atmosféra je jako oceán. Jestliže se na jedné strašně oceánu potopí ropný tanker, je otázkou času, než to zhorší kvalitu vody v celém oceánu. Jestliže se v jedné zemi na světě válčí a lidé tam trpí a umírají v bolestech, jejich nářky a utrpení se nesou touto energetickou atmosférou a ovlivňují život, počasí, politickou, zdravotní, environmentální a jiné situace všude na světě, někde méně a někde více podle zákonů karmy té či oné země. Faktem ale zůstává, že ať se nám to líbí nebo ne, všichni jsme propojeni a snaha se oddělovat a izolovat vychází z nepochopení základních duchovních pravd a je směšná stejně jako člověk, který stojí v bazénu vody a snaží se ubránit moči, kterou do bazénu vyčůral člověk, který stojí vedle něj.

Nemusíte zachraňovat celý svět, nastěhovat si do domu uprchlickou rodinu nebo konvertovat k islámu, ale proboha přestaňte se bát a hlavně přestaňte šířit strach z něčeho, co se ještě ani nenastalo, a nenávist k někomu, koho jste ještě ani neviděli! Nenechte se jako ovce zmanipulovat řečmi o bubákovi, který číhá ve tmě! Probuďte v sobě lidskost, vžijte se do lidí na druhé straně a věnujte jim kus své upřímné lítosti. Modlete se za ně a přejte jim sílu, odvahu a klid. A pokud budete mít možnost a příležitost, pomozte jim. A pokud nikomu pomáhat nechcete nebo nemůžete, pak nepomáhejte, ale nešiřte strach a nenávist, které se rodí z pouhých temných představ a které ale úspěšně zamořují srdce a mysli vašich dětí, které se tak učí nenávidět. Každý člověk je jenom člověk a klidně by mohl být váš otec, sestra nebo dítě. Dosaďte si za anonymní cizí tváře někoho, koho máte moc rádi. Ten, kdo v nějakém předchozím životě mohl být váš otec nebo matka, teď zoufale prchá směrem k vám, jenže vy ho nepoznáváte a máte strach z jeho odlišnosti, a tak už ho dopředu odmítáte. - Snažit se pomáhat utečencům neznamená, že jim uvolníte dům, budete na ně pracovat a všechno jim odpustíte. Ale že je přijmete s lidskostí a vřelostí a dáte jim šanci na normální život. Pokud si té šance nebudou vážit nebo nebudou respektovat vaše pravidla, ponesou za to následky.

Nemusíte souhlasit s nějakým náboženstvím nebo kulturou. Můžete se ohradit a bránit svoje zájmy. Práva jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda toho druhého. Najít kompromis a naučit se žít pospolu je náročný úkol pro nás pro všechny a to i v rámci naší země, komunity a rodiny. Ale jsou chvíle, kdy všechny rozdíly, odlišnosti a zdánlivé neslučitelnosti musí bez výjimky ustoupit lidskosti, a to na obou stranách. Až jednou odhodíme svoje opotřebované tělo a necháme tu všechny svoje kabáty, majetky a masky, setkáme se tváří v tvář s dušemi, se kterými jsme měli tu čest zde na Zemi. A pak jediným ukazatelem bohatství a velikosti našich duší bude šlechetnost, dobrota a soucit, který jsme projevili během svého pobytu v těle.

Nenávidíme ty, jenž neznáme a jichž se bojíme.

A ti, které nenávidíme, nás dříve nebo později začnou nenávidět zpátky.

Milujeme-li však i přes svůj strach, vítězíme nad temnotou a otvíráme i ta srdce, která se ani sama už neumí otevřít.

Vždy máme na výběr, jestli vpustíme do svého srdce strach nebo prokážeme odvahu.

A pokaždé, když máme pocit, že jsme bezmocní, můžeme vysílat do atmosféry svoje modlitby a přání za mír, lásku a harmonii pro všechny živé bytosti.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Evropa spasitelka?!?

(Hedvika, 11. 12. 2016 21:21)

Ano, situace je složitá a najít vhodné řešení pro všechny je těžké, ba nemožné. Jedna věc je jistá - míchání kultur nikdy nepřineslo nic dobrého. Do určité míry mohou žit na území určitého národa jiné menšiny, ale opravdu menšiny, které se přizpůsobí většině a zapadnou do dané kultury. Vy se nás tu snažíte "vychovat ke vstřícnosti, pomocné ruce, otevřené náruči", ale co druhá strana? Jak moc jsou tolerantní ti, co sem jdou? Říkáte, že pokud nebudou respektovat naše pravidla, ponesou za to následky. Jaké následky, prosím? Jak zajistíte stabilitu a trestní postih těch, co se nepřizpůsobí, dle našeho práva? Vyhostit je prakticky nejde. Itálie za letošní rok hlásí 200 tisíc migrantů, přičemž jen u jedné desetiny se prokázala jejich totožnost? Promiňte, ale tenhle Váš příspěvek, pane Honzo, je naprosto mimo realitu a je velmi naivní.

naivita

(David, 24. 9. 2016 22:41)

Neskutečně naivní článek. Tohle není žádná uprchlická krize, ale řízená migrační vlna. Přečtěte si něco o Kalergiho plánu a Plánu Euromed (podepsán vládami EU několik let nazpět). Je dobré, že znáte duchovní zákony, ale žijeme ve fyzickém světě a každý z nás by se měl aktivně zajímat o to, co se kolem děje.
Souhlasím s tím, že není třeba vyzařovat negativní emoce - nenávist a strach. Na druhou stranu je třeba důrazně se ohradit vůči experimentům, které s námi globalisti provádějí.

Prvně duše, pak soudy

(Ivana, 20. 9. 2016 14:43)

Tenhle článek nenapsal idiot, ale člověk, který má své vnitřní hodnoty patřičně srovnané. Poselství tohoto článku pochopí jen ten, kdo má otevřenou duši....

Salman Hasan - Islám bez závoje

(Pravda je život :), 20. 3. 2016 13:33)

https://www.youtube.com/watch?v=S5qS-jvUQQw
(Pěkně a srozumitelně vysvětleno,co je to islám.Máme se ho bát či nebát?

mirolaskare neni mozne znicit

(janka z arku, 21. 12. 2015 23:40)

Uz jsem to zkousela s tim modlenim, byla jsem parkrat jak svickova baba.
Myslim, ze jsem to vzala ze vsech stran a obstarala si info z obou stran.
Spis jde o nase vnitrni castecky bytosti, ktere uvnitr maji ruzne typy strachu a uzkosti. Bolistk.

Reakce na článek.

(Richard, 7. 10. 2015 15:47)

Dobrý den pane Menděl.
Na začátek chci pouze poznamenat, že si velice vážím Vaší práce, článků a názorů. Smekám klobouk z hlavy. Ale ....
Tento Váš článek mne nenechává chladným. Nezávisle na tom jakou mám VLASTNÍ ZKUŠENOST dovolím si s Vámi nesouhlasit. Ano ve sdělovacích prostředcích jsou články z obou stran, člověk musí fakt přemýšlet čemu uvěří. Děsí mne ovšem články kde lidi (češi) pracující v Německu, Anglii popisují co si tam imigranti dovolují, děsí mne sdělení bývalých muslimů, kteří v zahraničních sdělovacích prostředcích popisují co nás (Evropu) čeká, děsí mne vyjádření různých politiků z Blízkého Východu, kteří varují Evropu před tím co se sem valí, děsí mne něco jako "barcelonská dohoda", kterou údajně uzavřeli nejvyšší představitelé EU někdy v 90. letech a která popisuje příliv až 56 milionů muslimů do Evropy do roku 2025 (+/-) s cílem udržet sociální politiku v Evropě. Skutečně se mi to pouze zdá? Skutečně jsme slepí a naivní?

28.ZÁŘÍ 2015 důležité datum

(Zdenka S., 30. 8. 2015 19:08)


http://www.dobresdeleni.estranky.cz/clanky/28.zari---dulezite-datum.html

?!!

(Honza, 13. 6. 2015 23:25)

Tenhle článek psal totální idiot. Tak si ty zkurvence nastěhuj do baráku a pak napiš článek jak je to s nima super. Do Evropy se valí jen muži a kde mají ženy a děti? Když se jich sem dohrabalo na desítky tisíc, tak proč nebrání svou zemi? Proč nebojují? Proč utíkají? Protože je to invaze a Švédsko a Dánsko je zdárným důkazem. Nechci tady tyhle opice bez mozku.

Re: ?!!

(Jarka, 14. 6. 2015 8:32)

Jak napsal Honza...tohle musel napsat totální idiot!!! Je jasné za jakým účelem se snaží dostat do zemí EU...jen proto aby tu rozsely své sémě...a díky Bruslu budou mít ženy jak na podnose...mám půlročního syna který má modré oči a je blonďák...mam snad čekat na to kdy se nějakému uprchlíkovi znelíbí...??? Jsem pro znovu uzavření hranic a obnovení hraničních stráží...a tuhle verbeš okamžitě otočit na podpadku a deportovat je zpět!!!!!! Nebudu cítit soucit nad něčím za co si můžou sami...

Re: Re: ?!!

(Karma, 14. 6. 2015 10:57)

Co dokolecka ide ..... zle robis co robis....niekto vobec nepochopil podstatu clanku ze jo? No musia byt aj taky bohuzial. Prosim nerozmnozuj sa.

??!

(Jarka , 15. 6. 2015 6:44)

Je vidět ze Pavel Borák je přímo odborník a specialista...KAŽDÝ má právo na svůj SVOBODNÝ názor...a urážky od Vás jsou pouze plivnutim do moře...každý má strach z něčeho jiného...navíc Pavle,Vy kdyz se rozhodnete emigrovat dp jiné země,přijmete jejich pravidla a zákony...a teď ruku na srdce...dělají to oni?

Re: Re: Re: ?!!

(Karla, 9. 7. 2015 9:06)

Pan/paní Karma :-) Nomen Omen :-)

Re: ?!!

(Karma, 14. 6. 2015 10:57)

Co dokolecka ide ..... zle robis co robis....niekto vobec nepochopil podstatu clanku ze jo? No musia byt aj taky bohuzial. Prosim nerozmnozuj sa.

Kdo se bojí nesmí do lesa

(Pavel, 17. 6. 2015 22:26)

Tomu říkám pěkně napsaný článek. Nenávidět je snadné a rychlé, ale mít rád a milovat těžké. V historii vždy muži opoušteli svou rodnou zem, aby připravili půdu pro svou rodinu. Ano, máme strach, ale tím si to jen zhoršujeme. Vemte si to kdybyste byli v jejich roli vy!!! Co se týče negativních komentářů ať si to nebere autor osobně. Jen se tím ukazuje lidská nízkost.

Re: Kdo se bojí nesmí do lesa

(Karla, 9. 7. 2015 9:01)

Bože, i vy pane Pavel?! Vy máte strach? Pak chápu váš příspěvek alibisty, pochlebovače, budoucího "Jidáše". Pokud nevidíte, nehlásejte že jste vidomý.

pane Menděl

(Karla, 9. 7. 2015 8:51)

koukněte sím na video http://www.konzervativnyvyber.sk/video-imigranti-v-madarsku-zautocili-na-auta/6289/ - ukažte mi ty vaše popisované ubožáky, které máme chránit, milovat je, rozdělit se s nima o chléb vezdejší. Kvůli takovým naivkům a blouznIvcům jako jste vy, jdeme vstříc záhubě. To chcete? Ne, já strach nemám, jejich energie ve mě probouzí bojovníka. A co Vy, pane? Jděte a objímejte je s láskou - tj. čiň dobře čertu, peklem se ti odmění :-)
Probuďte se.

pro autora článku.... jeho Ego je větší než rozum

(jana, 3. 7. 2015 15:11)

http://www.informaceodjinud.estranky.cz/clanky/channelingy/emigranti.html
doporučuji si přečíst poselství....doufám, že k vašemu prospěchu:-)

Ano, kde mají ženy a deti?

(Standa Fiala, 15. 6. 2015 7:24)

A když tedy pominu že ty nejslabší, ženy, děti, starce a nemocné nechaly doma (což pominout nejde), tak je pravda že díky myšlení by jsme se mohly vymanit ze základních principů evoluce, ale lidstvo jako celek na to ještě nemá. Je tedy jasný, že buď zabiješ, nebo budeš zabit! Já jsem TU, jen díky tomu že mí předci byly schopni přežít a JÁ chci svim potomkům dopřát stejné privilegium života .

realita

(Lea, 14. 6. 2015 23:03)

Realita a pravda ohledně migrace
https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4

...kde je lidskost ???

(Pavel Borák, 14. 6. 2015 21:31)

Nevzdělané primitivy žádám, aby se chovali, ve svých komentářích, slušně. Ne všichni jsme zvědavi na Vaše výlevy nízkého sebevědomí, strachu a xenofobie....a také by nebylo od věci, až si jednou pořídíte děti, abyste udělali vše proto, aby mohly studovat, a nebyli z nich tak, zakomplexovaní chudáci jakými jste Vy