Jdi na obsah Jdi na menu
 


TO BYL ZASE ROK!

31. 12. 2022

kelly-sikkema--64ozuz8the-unsplash.jpgKdyž se dnes ohlížím za tímto rokem, nemůžu se ubránit hořké pachuti v puse. Byl to velmi zvláštní rok, který zase o kus více odhalil skutečný stav naší hluboce choré společnosti. Rok, ve kterém hned na začátku vyhazovali jedny lidi z restaurací, zatímco ti druzí (poslušní a „rozumní“) tomu v tichosti přihlíželi a dělali, že to nevidí nebo že to je dokonce v pořádku. Pak tu byly hrozby vyhazovů z práce, šikana studentů a drsné potírání kohokoliv, kdo se proti tomu postavil. Zlý a nebezpečný kovid a jediné všespásné a hlavně nedotknutelné a nezpochybnitelné vakcinační řešení bylo hlavní téma ledna a února. A pak přišel zlý Putin a naprosto „bezdůvodně“ rozpoutal válku a kovid a vakcinační hysterie ze dne na den ztratily veškerou důležitou a svět se začal soustředit na vykreslování dokonale černo-bílého obrázku toho, co se děje. Bylo nám přesně řečeno, co je bezesporu správné a co bezpochyby špatné, a ti, co předtím v klidu přihlíželi vyhazování lidí z restaurací a prací, začali okamžitě provolávat jakousi slávu a vylepovat dvoubarevné vlaječky se stejnou hysterickou vehemencí, s jakou utíkali na první, druhou a třetí jehlu a hrdě se přitom prohlašovali za racionální uctívače vědy, kterou načerpali z mluvících krabiček v obýváku. Fáze války jakoby ještě více zesílila šílenství a potírání „nebezpečných dezinformací“ a než bys řekl švec, blokovaly se weby a účty a tvořily se černé listiny vědců, lékařů, politologů a historiků, kteří měli přísný zákaz vystoupit v jakémkoliv mainstreamovém médiu. A tak dál a tak dál. Všichni, kdo máme oči, uši a alespoň špetku dlouhodobější paměti víme, jak to bylo. Ale postupně i tohle téma přestalo ztrácet magnetismus a lidé se vrátili ke svému „normálnímu“ konzumnímu životu, který byl a stále je ztěžován nesmyslně se zvětšující drahotou. 

Nicméně teď na konci roku se všude kolem zdá, že to byl sice náročný rok, ale většina lidí s krátkodobou nebo selektivní pamětí se tváří, že se vlastně nic tak velkého nestalo. Když se ale dnes ohlížím za tímto rokem, tak je mi až těžko z toho, kolik se toho stalo, ale ještě víc úzko je mi z toho, jak málo lidí z toho bylo a je v alarmu. Dokonale se ukázalo, že zvrácené elitní figury, které řídí tento svět, si s námi lidmi mohou dělat, co chtějí, a začínám se jim nedivit v tom, že nás považují jen za stádo dobytka a skrytí v pozadí se nám vysmívají a opovrhují námi. 

Myslím, že tento rok byl ale při vší své hrůze i úžasný, protože krásně odryl charaktery lidí, které se nejčastěji vybarví v náročných a zátěžových situacích. Navíc nám znovu potvrdil, jak neuvěřitelně povrchní, neupřímný, pokleslý a zkažený je svět a že čím víc se něco třpytí a září a čím víc tomu hlásné trouby věnují pozornost a potlesk, o to víc bychom měli zpozornět a být opatrní. 

Děkuju vám všem statečným a laskavým lidem dobré vůle, kteří jste si uchovali selským rozum, lidskost a opravdovou kritičnost. Děkuju, že jste, že bojujete a nevzdáváte se. Zdá se, že tohle je velká bitva světla a temnoty, a i kdybychom ji měli prohrát, pokud nepodlehneme strachu a nepopřeme svůj božský původ, svou nesmrtelnou duši a své svaté právo na svobodu a sebeurčení, pak jsme vyhráli, i kdybychom u toho měli ztratit „všechno“. Protože pokud jsme nepřišli o duši, nepřišli jsme o nic…

Hodně zdraví, štěstí, vnitřního míru a odvahy nám všem do roku 2023.

Nechť je světlo stále silnější a zažene temnotu tam, kam slunce nesvítí!
S láskou,

Honza